Scheiden kun je leren

28 april 2013

In Herent (België) bestaat de Scheidingsschool waarbij de slogan is ‘scheiden kan je leren’. Er is een aantal cursussen te volgen die echtparen die willen scheiden kunnen doorlopen. Hier worden zaken als financiële afhandeling en omgang met de kinderen in cursusvorm aangeboden.

 

Wilt u leren scheiden?

In mijn dagelijkse praktijk als ScheidingsMakelaar in Leiden e.o. heb ik natuurlijk veel met echtparen te maken in scheiding. Meestal gaat dit in goed overleg –daar is een ScheidingsMakelaar ook voor- maar soms is er helaas sprake van een zgn. vechtscheiding. Het idee van de Scheidingsschool springt in op een wens die bestaat in een maatschappij waarin één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding: men wil graag op een nette en snelle manier vorm aan geven aan de scheiding en vervolgens het normale (nieuwe) leven weer vormgeven. Dat is al een puzzel op zich.

Hoe moet je scheiden?

Een scheiding is een moeilijke, emotionele periode waarbij heel uw leven op zijn kop komt te staan. Het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar maakt deze crisis overzichtelijk en draaglijk voor u en uw (ex-)partner.

Een scheidingsbemiddelaar stelt het belang van de kinderen voorop en helpt u met het opstellen van een ouderschapsplan. Een scheidingsbemiddelaar regelt samen met u de juridische en financiële kanten van een scheiding. Daarnaast bemiddelen wij de verdeling van gezamenlijke eigendommen voor u en uw (ex-)partner. Wij brengen uw scheiding zo goed mogelijk tot een einde in ongeveer 3 à 4 gesprekken, afhankelijk van de situatie. Ik werk voor ieder stel dat wil scheiden en met iedere relatievorm. De voorwaarde voor de dienstverlening is wel, dat u beiden om de tafel wilt gaan zitten. Als u niet bereid bent om met elkaar tot een oplossing te komen, kunt u beter een advocaat in de hand nemen.

Meer info

Heeft u behoefte aan een bemiddelaar bij uw scheiding en woont u in regio Leiden, Noordwijk of de Bollenstreek? Dan kunt u bij mij als scheidingsbemiddelaar terecht. Voor meer informatie of een afspraak, vul het contactformulier in.

Laatst aangepast op dinsdag, 14 mei 2013 12:32

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top