Scheiden bij geregistreerd partnerschap

22 mei 2013

Geregistreerd partnerschap ontbinden zonder de rechter

Geregistreerd partnerschap en een huwelijk hebben dezelfde wettelijke status maar het beëindigen van partnerschap gaat anders dan de ontbinding van een huwelijk. Het beëindigen van geregistreerd partnerschap (partnerschapsscheiding) kan namelijk zonder tussenkomst van een rechter. Tenminste: als beide partijen het eens zijn over het beëindigen en er geen minderjarige kinderen zijn.

N.B.: ook zonder tussenkomst van een rechter heb je een verklaring nodig van een advocaat of notaris (deze verzorg ik als ScheidingsMakelaar). Met zo’n verklaring van de advocaat zal de Gemeente het geregistreerd partnerschap ontbinden. Ook voor het maken van afspraken en vastlegging van een convenant is een ScheidingsMakelaar handig en vaak ook nodig.

Partnerschap beëindigen via de rechter

Als er geen wederzijdse overeenstemming is en/of er minderjarige kinderen zijn loopt de procedure via de rechter en is dan gelijk aan de scheidingsprocedure. In deze situatie is het verstandig een ScheidingsMakelaar in te schakelen. Deze kan helpen bij het eens worden, het opstellen van een ouderschapsplan en advies geven over financiële, juridische enz. zaken bij scheiding.

 

 

Beëindiging partnerschap definitief

Het partnerschap is beëindigd zodra de overeenkomst (van notaris of advocaat) of de beschikking (van de rechter) ingeschreven is bij de burgerlijke stand.

Partnerschap beëindigen met de ScheidingsMakelaar

Wilt u meer informatie over het beëindigen van uw partnerschap en woont u in regio Leiden, Noordwijk of de Bollenstreek? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

Corné Versluis: ScheidingsMakelaar voor de regio Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Voorschoten, Rijnsburg, Warmond, Hoofddorp en Nieuw Vennep

Laatst aangepast op donderdag, 30 mei 2013 08:07

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top