Kinderen in echtscheiding situatie: KIES-bijeenkomsten

07 maart 2013

Bij een echtscheiding bevinden kinderen zich in een erg lastige situatie. Ze hebben last van de onrust en ruzies en na de scheiding zitten ze met zaken als co-ouderschap en stiefouders. Veel kinderen hebben er dan ook behoefte aan om te praten met lotgenoten en/of een coach. Daarom is er KIES.

KIES

KIES staat voor ‘kinderen in echtscheiding situatie’ en natuurlijk ook gewoon voor kies: kies ervoor dat je kind niet de dupe wordt van je scheiding. In een KIES-groep komen kinderen en jongeren bij elkaar onder begeleiding van twee coaches. In de gesprekken leren ze de scheiding begrijpen en leren ze beter te praten over hun gevoelens doordat ze herkenning vinden bij elkaar.

Hoe werkt een KIES-groep?

Met een groep van maximaal tien kinderen wordt ongeveer acht keer een uur bijeengekomen. Door gesprekken met elkaar onder leiding van een KIES-coach krijgt de scheiding een plekje bij het kind.

(Voorwaarde voor deelname is dat beide ouders schriftelijk toestemming geven en er geldt een bijdrage van €35,- voor de organisatiekosten.)

 

Scheiden en ouders

Voor ouders is de gezinssituatie en de opvoeding ook niet gemakkelijk. Voor hen is er de groepstraining ‘Gescheiden opvoeden’.

Informatie en aanmelding

Heb je interesse in één van beide groepen? Neem voor aanmelding en informatie contact op met 088 9004270 of kijk op kwadraad.nl.

Wil je advies of hulp bij scheiden in regio Leiden, Noordwijk of de Bollenstreek? Dan kunt u bij mij als scheidingsbemiddelaar terecht. Voor meer informatie of een afspraak, vul het contactformulier in.

Laatst aangepast op donderdag, 28 maart 2013 11:07

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top