Alimentatie. Wat komt er allemaal bij kijken?

05 februari 2013

Alimentatie is het geld dat de ene partner aan de andere betaalt om te voorzien in het levensonderhoud van de ander en/of dat van de kinderen. ‘Levensonderhoud’ betekent niet alleen de primaire levensbehoeften: er wordt hierbij ook rekening gehouden met de mate van welvaart tijdens het huwelijk.

 

Alimentatie financieel én fiscaal

Over alimentatie wordt veel gesproken. Er zitten veel haken en ogen aan en helaas wordt er ook veel ruzie over gemaakt. Het is belangrijk u goed te laten informeren om te voorkomen dat u te veel betaalt of juist geld laat liggen, zoals fiscaal. Wist u bijvoorbeeld dat u in sommige gevallen allebei in aanmerking komt voor alleenstaande-ouderkorting? En dat kinderalimentatie geldt tot 21 jaar, maar dit anders zit als uw kind studiefinanciering ontvangt? Voornamelijk in het jaar van uw scheiding is het belangrijk dat uw belastingaangifte zorgvuldig wordt opgesteld.Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een filmpje over alimentatie gemaakt.

Alimentatie. Wat komt er allemaal bij kijken?

Alimentatierapport

Het is duidelijk dat alimentatie geen makkelijk onderdeel is bij een scheiding. Ik heb als ScheidingsMakelaar een cursus professioneel alimentatie berekenen gevolgd en heb de website alimentatierapport.nl opgericht. Ik kan u dus goed helpen met alimentatie en andere zaken rond een scheiding.

Hulp bij alimentatie

Wilt u meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij alimentatie, en woont u in regio Leiden, Noordwijk of de Bollenstreek? Dan kunt u bij mij terecht voor goed en betrouwbaar advies en begeleiding. Voor meer informatie of een afspraak, vul het contactformulier in.

 

Laatst aangepast op maandag, 18 februari 2013 14:41

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top