Over scheiden

Over scheiden (43)

Hier schrijf ik regelmatig over actuele ontwikkelingen rond echtscheiding en alimentatie, en zaken waar u mee te maken kunt krijgen als u gaat scheiden.

Indexeringspercentage alimentatie 2017 wordt 2,1%

07 november 2016
Het percentage van 2,1% gaat in op 1 januari 2017 en zal worden gepubliceerd in de Staatscourant. Ook in de landelijke dagbladen wordt dit percentage bekendgemaakt.

Indexeringspercentage alimentatie voor 2016

22 november 2015
Indexatiecijfer alimentatie 2016 bekend (1,3%) Alimenatieplichtigen dienen het te betalen bedrag aan kinder- en of partneralimentatie met 1.3% te verhogen bij de betaling voor januari 2016. Dit gaat niet automatisch en kan ook als het vergeten wordt, verhaald worden. Denk dus tijdig aan het aanpassen van de automatische overschrijving.    

Uniek ouderprogramma om echtscheidingskinderen te helpen

14 oktober 2015
Uniek echtscheidingsprogramma dat begin 2016 vanuit de USA naar Nederland komt: New Beginnings. Deze zeer praktische groepstraining voor ouders is specifiek gericht op de echtscheidingssituatie en gaat in op veelvoorkomende vragen als:

Hoge Raad spreekt: Toelage kindgebonden budget niet aftrekken van kinderalimentatie

09 oktober 2015
Toelage niet aftrekken van kinderalimentatie Als een moeder een kindertoelage krijgt, zoals een kindgebonden budget, kan haar ex-man dat bedrag niet aftrekken van de kinderalimentatie die hij moet betalen. Hij moet blijven bijdragen aan de behoeftes van de kinderen die ze samen hebben. Dat is het gevolg van een uitspraak die de Hoge Raad vrijdag heeft gedaan. Dit kan gevolgen hebben voor echtscheidingen vanaf 1 januari 2013 waarbij de alimentatie is vastgesteld. De ouders moeten wel zelf actie ondernemen om de kinderalimentatie…

Interactieve lezing voor moeders: warmere banden na een echtscheiding

28 januari 2015
Interactieve lezing voor moeders: warmere banden na een echtscheiding Dinsdag 10 maart 2015 20.00 – 21.30 uur locatie: iep kindercoaching in Voorschoten kosten deelname: 7 euro Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Hoe zorg je na de scheiding voor een warme sfeer in huis? Hoe doorbreek je een negatieve cirkel? Hoe stimuleer je gewenst gedrag van je kind? De lezing wordt gegeven door drs. Karlijn Pieterse (de iep kindercoach), en is gebaseerd op een zeer succesvol echtscheidingsprogramma uit de USA.…

Herberekening kinderalimentatie

18 januari 2015
Herberekening kinderalimentatie na scheiding. Op het moment van scheiden is de behoefte bepaald voor de kinderen, en aan de hand van de draagkracht van beide ouders zijn die kosten verdeeld. Hierbij is er o.a. rekening gehouden met de leefsituatie van beide ouders na de scheiding. Ben je alleenstaande, alleenstaande ouder, co-ouder en/of samenwonend met een nieuwe partner. Afhankelijk van de leefsituatie kon er tot 31-12-2014 sprake zijn van:

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top