Scheiding en pensioen: wat valt onder de WVPS?

28 jan 2013
Gepubliceerd in Over scheiden

Als scheidingsbemiddelaar in o.a. Leiden, Noordwijk en de Bollenstreek regel ik verschillende zaken voor stellen die uit elkaar gaan. Ook dingen die vanzelfsprekend lijken maar bij een scheiding ineens ingewikkeld kunnen zijn, zoals pensioen en lijfrente. In de meeste gevallen is, naast de woning, het pensioen de grootste financiële component.

Scheiden, wonen en bedrijf in 2013

15 jan 2013
Gepubliceerd in Over scheiden

Na het nieuwe jaar besluiten veel stellen te gaan scheiden. In 2013 verandert er door het regeerakkoord echter het een en ander. Hieronder een aantal maatregelen op het gebied van wonen en bedrijf vanuit het perspectief van een eventuele echtscheiding. Lees ook het Volkskrant-artikel voor meer belangrijke punten uit het regeerakkoord.

Einde Samenwonen met kinderen

08 jan 2013
Gepubliceerd in Over scheiden

In Nederland zijn zo'n 300.000 stellen volgens schatting die ongehuwd samenwonen zonder een samenlevingsovereenkomst, en zo'n 400.000 stellen die ongehuwd samenwonen hebben wel een samenlevingsovereenkomst.

Scheiden en meerderjarige kinderen

07 jan 2013
Gepubliceerd in Over scheiden

Wanneer je gaat scheiden en meerderjarige kinderen hebt, is de situatie anders dan met jongere kinderen. Vanaf het moment dat ze 18 zijn hebben de ouders namelijk geen wettelijk gezag meer over hen. Overleg vind dan direct met de kinderen plaats en niet meer tussen de ouders.

Regio

Hulp Bij Scheiden is actief in de regio:

  • Leiden / Leiderdorp / Voorschoten
  • Oegstgeest / Rijnsburg / Valkenburg
  • Alphen aan den Rijn / Boskoop
  • Rijnwoude / Zoeterwoude

De ScheidingsMakelaar

Hulp bij Scheiden is aangesloten bij de ScheidingsMakelaar

SMK logo 2018 website

 
Back to top